Rebels Leven


Rebels leven is doorgaand durven veranderen, afgestemd op het Bestaan

EENZAAMHEID versus ALLEEN ZIJN

Rebels levenJONGEREN voelen zich vaker EENZAAM dan ouderen EenVandaag Onderzoek

Vier op de tien (43%) jonge mensen voelt zich minstens één keer in de week eenzaam. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, op de dag dat de Week tegen Eenzaamheid begint. Dit betekent dat jonge mensen zich vaker eenzaam voelen dan volwassenen van 55 jaar en ouder: van hen voelt 16% zich ten minste een keer per week eenzaam. Voor veel jongeren is het een groot taboe om over eenzaamheid te praten. 
Men komt niet verder dan ‘het probleem’ te signaleren en ‘het taboe’ te benoemen als het om de uiting van eenzaamheidsgevoelens gaat. Er wordt keihard weggerend voor een gevoel als ‘eenzaamheid’ omdat het negatief is en dat moet vermeden worden. De dialectiek die er in het leven is van positief en negatief, wordt NIET in ogenschouw genomen. ‘Hoe het positieve in het negatieve’ te transformeren, blijkt een brug te ver te zijn.
Maar….zo kunnen er weer een aantal hulpverleners aan het werk. Tegelijkertijd ontstaat er echter een afhankelijke nieuwe generatie.
Een volwassen mensheid onderzoekt een verschijnsel, niet oppervlakkig, maar grondig en eventueel

Rebels leven

People who are socially isolated may be at a greater risk of dying sooner, a British study suggests. But do Facebook friends count? How about texting?

tot op de bodem. Zij daagt ook jongeren uit tot zelfonderzoek. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen ‘eenzaam zijn’ en ‘existentieel alleen zijn’? Alleen zijn is onze natuur. 

De mens heeft zich altijd eenzaam gevoeld, want de mens is fundamenteel alleen. We worden alleen geboren en we sterven alleen. In de tussentijd kunnen we doen alsof we samenzijn. Alleen zijn blijft echter onaangetast. Het is een onderstroom, ondergronds zet zij zich voort.
 
Osho maakt hier het verschil tussen ‘Eenzaam zijn’ en ‘Alleen zijn’ glashelder: 
“Eenzaamheid betekent een negatieve staat van zijn: je hunkert naar de ander, je verlangt naar gezelschap, je mist de menigte. Je kunt jezelf niet verdragen; je ervaart jezelf als ondraaglijk.Je verveelt je met jezelf – dat is wat eenzaam zijn betekent – volkomen verveeld. Alleen zijn is totaal anders: het is volkomen extatisch. Alleen zijn houdt een positieve staat in. Je mist de ander niet; je bent blij met jezelf. Je ben niet verveeld met jezelf, je voelt je geïntrigeerd. Er kondigt zich een grote uitdaging aan vanuit je binnenste kern.”  The Dhammapada, The Way of the Buddha. 

 

Non-Compromising

“Een boeddha moet voor elke centimeter van zijn individualiteit vechten. HiRebels levenj moet niet zwichten voor de massa. Als je innerlijk niet constant zo’n compromisloze houding aanneemt, kun je niet onaangetast blijven door de massa waar je in leeft.” Osho

 

 

Lees meer

Berichten                   

In het dagelijks spraakgebruik en in liefdessongs gaat men er telkens vanuit dat Liefde eeuwig is, maar de praktijk wijst anders uit. Osho geeft in de volgende video-talk aan:
Love is a Breeze

Rebels leven

Osho: Love is like a Spring breeze; it comes and when it comes, it brings tremendous fragrance, beauty…but it goes. When it comes, it gives you the feeling that it is going to remain forever. And the feeling is so strong that you cannot doubt it, there is no ….”

Actualiteit: EIGENTIJDSE optie voor gestresste studenten: Osho’s Actieve Mediaties op SPOTIFY

STUDENTEN vallen bij bosjes uit met PSYCHISCHE PROBLEMEN…de noodklok wordt telkens harder geluid!
Burn-outs, concentratieproblemen en angstaanvallen: steeds meer studenten hebben psychische Rebels levenproblemen en komen op de overvolle wachtlijst van de psychologen. Dat meldt de Volkskrant op basis van een rondgang langs studentenhuisartsen. https://nos.nl/op3/artikel/2246058-studenten-vallen-bij-bosjes-uit-met-psychische-problemen.html
Als één van de oorzaken wordt genoemd dat de eisen die van buitenaf aan studenten gesteld worden, steeds hoger zijn. Dat is een feit. Jezelf innerlijk sterk maken door telkens de dag te beginnen met actieve meditatie, is dan een goede optie. Je laat je minder snel gek maken door wat er allemaal van je geeist wordt. Osho’s actieve meditaties hebben een wetenschappelijke basis en er is overtuigend aangetoond, dat ze leiden tot stress reductie. En voor de toegankelijkheid: Osho’s actieve meditaties zijn sinds kort via het eigen medium van de studenten beschikbaar, namelijk op Spotify. Open.Spotify.com. Voor een actieve tegenbeweging, via actieve meditatie, ten opzichte van wat er vanuit de maatschappij in hoog tempo, steeds meer gevraagd wordt, staat dus niets meer in de weg.