Osho International Meditation Resort: Osho Teerth Park

Rebels Leven

Top Zen Garden: Osho Teerth Park

Het Osho Teerth Park vormt een zeer speciaal aspect van het Osho International Meditation Osho International Meditation Resort: Osho Teerth Park: Resort. Je treft het aan als je het Osho resort verlaat via de Back Gate. Vervolgens loop je een eindje rechtsaf en daarna sla je links af. Na weer een kort stukje lopen bereik je het Osho Teerth Park. Er zijn 2 poorten die ieder toegang bieden aan een heel verschillend stuk park.

Twee heel verschillende park-gebieden

Het gedeelte aan de rechterkant is beschut en daardoor enigszins donker. Je ziet meteen bij het binnenkomen het beeld van Osho dat geboetseerd is. De houding is vooral heel karakteristiek  International Meditation Resort: Osho Teerth Parkzoals we die van Osho kennen als hij zijn toespraken houdt. Aan het gehele beeld International Meditation Resort: Osho Teerth Gardenkun je zien dat het met veel liefde gecreëerd is. Regelmatig ook leggen mensen losse bloemen op het beeld, ter hoogte van de handen van Osho. En een enkele keer, bij speciale gelegenheden, kun je guirlandes rond het beeld aantreffen. Het is een heel aangename plek om bij stil te staan. Namelijk: het Osho beeld  is omringd door bamboes.

Watervallen en zuivering

Vlak in de buurt van het Osho beeld is er het geluid van een van de klaterende watervallen die je rondom goed kunt horen. Via de stenen kun je ook de oversteek naar de overkant maken waar zich kleine wandelpaadjes bevinden.
In dit meer donkere deel van het Osho Teerth park legt men een geweldig zuiveringssysteem aan. Het is inmiddels al gedeeltelijk werkzaam.International Meditation Resort: Osho Teerth Park

Een van problemen was namelijk dat er in de omgeving van het Park rommel gedumpt wordt. Daardoor raken de diverse waterstromen regelmatig geblokkeerd. Nu is er een ingenieus systeem aangelegd, zodat het gedumpte afval voordat het de waterstromen bereikt, uitgefilterd wordt. Het Osho Teerth Park is hierdoor inmiddels een stuk frisser geworden.
Boeddhabeelden in het linker deel

Osho International Mediation Resort: Osho Teerth ParkHet linker deel van het Osho Teerth Park kent meer licht, het is een veel opener gRebels Levenebied. Daarnaast zijn er grote prachtige Boeddhabeelden die sannyasins en Osho lovers gecreëerd hebben. Een is er zo groot dat je als het ware in de schaduw ervan kunt zitten. Ze vormen hele aantrekkelijke accenten in het Osho Teerth Park dat in alle opzichten zeer het bezoeken waard is.
Naar gelang het seizoen bloeien er diverse exotische bloemen.