Osho International Meditation Resort: rondwandelen

Osho International Meditation Resort: rond wandelen

Groen en meditatief

Het Osho International Meditation Resort biedt volop mogelijkheden om lekker rond te wandelen. Het is puur genieten van het overvloedige groen van de palmen, de bamboes en van Osho International Meditation Resort:: rondwandelende kleurige bloemen.
Als je de Gateless Gate van het Osho Resort binnengaat, zul je verrast worden door de relaxte en tegelijkertijd levendige sfeer. Meditatie is de basis van het leven in het Osho Resort en dat is voelbaar. Naast meditatie en voortkomend hieruit is Celebration een belangrijk aspect op deze plek. Iedere Osho meditatie eindigt met een fase van viering. Ook dat kun je duidelijk merken aan het klimaat dat in het Osho Resort heerst.

Bookshop van binnenuit

Als je de Gateless Gate binnengegaan bent, tref je links de ingang van de Bookshop aan. Deze is op dat punt van binnenuit bereikbaar is. Er is ook een ingang van buitenaf waardoor je Osho boeken kun inzien en kopen zonder het Osho Resort binnen te gaan. In de Bookshop tref je een deel van Osho’s boeken aan die in totaal ongeveer 650 titels omvattOsho International Meditation Resort:en. Er zijn altijd actuele herdrukken te vinden van Oshoboeken die voorzien zijn van prachtige up-to-date covers.

Nieuwe Reprints

Bijvoorbeeld is er een recente herdruk van A Cup of Tea, een zogenaamd ‘early work’. Het bevat  bloemrijke brieven van Osho aan zoekers en vrienden. De nieuwe versie van dit boek is gesplitst in Osho International Meditation Resort: Rond wandelen2 nieuwe boeken. Het eerste deel is “Flowers of Love” en het tweede is “A Cup of Tea“. Van meer dan 225 boeken vind je reviews op de website Osho Boeken Besproken. Osho’s boeken zijn wereldwijd in 58 talen vertaald. Zijn oeuvre omvat ongeveer 250 boeken die oorspronkelijk in het Hindi zijn. Daarnaast zijn er ongeveer 280 oorspronkelijke Engelse titels. Osho’s boeken bevatten geen door hem geschreven tekst. Ze bevatten de weergave van opnames van zijn dagelijkse toespraken gedurende meer dan 30 jaar. In de bookshop is het heerlijk verblijven. Je krijgt relevante informatie van Prathibha die haar werk in de Osho Bookshop als ‘spel’ zOsho International Meditation Resort: rond wandeleniet en niet als ‘werk’.

Bijzondere Ontmoeting

Wanneer je de bookshop verlaat, kun je via een paar marmeren treetjes de Buddha Groove betreden. Het is de marmeren vloer van de voormalige Buddha Hall waar Osho 2x daags zijn toespraken hield. Nu is het een prachtige plek om te relaxen, zittend of liggend. Ook wordt er elke dag van 10.45 tot 11.45 uur zeer gevarieerde muziek gespeeld om op te dansen. Verder kun je heel bijzondere ontmoetingen hebben zoals met deze pauw. Is ’t niet schitterend om die op je pad tegen te komen?
Afgezien van overdag waOsho International Meditation Resort: Rond wandelenndelen, kun je je ’s avonds vrij en veilig over het hele terrein van het Osho Resort begeven. Het is gewoon prachtig om van de stilte te genieten en op de achtergrond lachsalvo’s en muziek te horen. Ook zijn er mooie verlichte plekken om even bij stil te staan.